hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

10.7.2005

 aktuality


Pomoc hasičů při velmi těžké havárii auta u Zahnašovic

Dne 10.7.2005 ve 20:00 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při těžké havárii osobního auta u obce Zahnašovice.

Na místo vyjely dvě jednotky profesionálních hasičů z Holešova a Kroměříže se dvěma vozidly. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na silnici z Horního Lapače do Zahnašovic, došlo k velmi těžké havárii osobního auta Škoda Superb.

Vozidlo vyjelo mimo silnici, kde přerazilo jeden strom třešňové aleje a o kmen druhého stromu se odrazilo do pole se vzrostlou kukuřicí. Kolemjedoucí řidič vytáhl ze zdemolovaného vraku zraněnou mladou ženu a položil ji vedle auta.

Hasiči, kteří přijeli na místo do několika minut, přemístili zraněnou ženu do nosítek a celou ji zafixovali ve vakuovém lůžku. Žena byla přenesena na silnici, kde vyčkala do příjezdu vozidla zdravotnické pomoci. Po prvotním ošetření lékařem byla žena odvezena do nemocnice v Kroměříži.

Hasiči kolem havarovaného vozidla vytvořili rojnici a prohledali pole se vzrostlou kukuřicí. Cílem prohlídky bylo vyloučit možnost dalších zraněných osob. Rychlou prohlídkou blízkého okolí nebyl nikdo nalezen, ale pro důkladnou prohlídku byl na místo vyslán i policejní psovod.

Hasiči dále zajistili havarované vozidlo proti případnému vzniku požáru a úniku provozních kapalin. Společně pomohli s úklidem značného množství uvolněných dílů z auta, které byly rozmetány do širokého okolí. Při nárazech do stromů bylo auto zcela zdemolováno a zničeno.

V době zásahu jednotek integrovaného záchranného systému byla vozovka průjezdná pouze po jedné polovině. Doprava byla řízena hlídkou policie a po vyšetření havárie byla průjezdnost plně obnovena.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail