hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

23.8.2005

 aktuality


Pomoc hasičů při tragické dopravní nehodě u Holešova

Dne 23.8.2005 v 11:50 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při tragické dopravní nehodě u Holešova.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Holešova s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Holešov a Přílepy, došlo k těžké dopravní nehodě mezi nákladním vozem pick-up zn. Renault Kangoo a osobním autem zn. Š Felicia.

Následkem čelního střetu utrpěl řidič vozu Renault nar. 1979, byt. Fryšták zranění, se kterým musel být převezen do nemocnice k vyšetření. V jeho autě došlo k aktivaci airbagu, který ho ochránil před silným nárazem i přesto, že došlo k posunu převáženého nákladu až do prostoru kabiny a sedadel. Řidička druhého osobního auta nar. 1970, byt. Holešov nebyla při jízdě připoutána bezpečnostním pásem a po čelní srážce utrpěla smrtelné zranění.

Hasiči obě vozidla zajistili proti případnému vzniku požáru a zabránili dalšímu úniku provozních kapalin do okolní půdy. Po nehodě byla vozovka zcela uzavřena a veškerá doprava byla odkláněna hlídkami policie na objízdné trasy. Případ je nadále v šetření policie. Omezení v dopravě trvalo asi dvě hodiny.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail