hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

24.8.2005

 aktuality


Pomoc hasičů při vážné dopravní nehodě v Uherském Brodě

Dne 24.8.2005 v 07:08 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při těžké dopravní nehodě v Uherském Brodě.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na městské křižovatce silničního obchvatu I/50, došlo k vážnému střetu dodávky a nákladního vozidla na míchání betonové směsi.

Následkem vzájemného střetu došlo k odhození dodávky mimo silnici a nárazu vozidla do zdi soukromé firmy. Domíchávač pokračoval po nárazu také mimo křižovatku, kde narazil do sloupu elektrického vedení. Řidič dodávky byl po nehodě uvězněn v kabině a utrpěl vážná zranění. Řidič domíchávače se poranil na ruce, když prorazil čelní sklo.

Za pomoci hydraulického roztahováku a vyprošťovacích nůžek uvolnili hasiči sevření zničené karoserie kolem řidiče dodávky. Ten byl vytažen ven a vozidlem zdravotnické pomoci převezen do nemocnice k vyšetření. Řidiči druhého vozu byla zraněná ruka ošetřena na místě, kde setrval i během vyšetřování nehody policií. Větší únik provozních kapalin z obou vozů byl hasiči zlikvidován pomocí sorbentů.

Průjezdnost křižovatkou byla částečně omezena a veškerá doprava byla regulována hlídkou policie. Plně naložený nákladní domíchávač si přivolal firemní pomoc s chemickým zpomalovačem proti tuhnutí betonu.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail