hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

3.9.2005

 aktuality


Pomoc hasičů při dopravní nehodě u obce Bohuslavice u Zlína

Dne 3.9.2005 ve 14:56 hod. byli hasiči informováni o dopravní nehodě dvou aut u obce Bohuslavice u Zlína.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem a speciálním vyprošťovacím autem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Bohuslavice u Zlína a Šarovy, došlo ke vzájemnému střetu osobního auta zn. Fiat 650 a dodávky zn. Fiat Ducato.

Po vzájemném střetu došlo k odhození osobního vozu do blízkého potoka Březnice, kde se auto převrátilo na bok. Řidič dodávky stačil po nárazu srovnat vůz a vymanévrovat z bahnitého břehu zpět na silnici.

Při dopravní nehodě došlo k jednomu zranění u mladého řidiče z osobního auta, kterému byla na místě poskytnuta první pomoc. S několika tržnými ránami na hlavě a ruce byl předán do péče lékařky zdravotnické záchranné služby. Později byl odvezen k odběru krve pro podezření z požití alkoholických nápojů před jízdou.

Po příjezdu hasičů bylo dále zjištěno, že z obou vozidel došlo k úniku provozních kapalin, pohonných hmot a olejů. Prioritní bylo vytažení auta z vodního toku a zabránění dalšímu znečištění potoka při úniku benzinu. Vozidlo vytáhli hasiči jeřábem na silnici a zajistili proti dalšímu úniku kapalin a případnému vzniku požáru. Na unikající látky z dodávky byly použity sorbenty k očištění vozovky.

Dopravní nehoda si vyžádala omezení v průjezdnosti dopravy, která byla řízena policejní hlídkou. V době vytahování vozidla z potoka byla silnice zcela uzavřena asi na dvacet minut. Příčinu střetu a otázku zavinění nehody šetří policie.


 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail