hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

17.9.2005

 aktuality


Mimořádné úspěchy sportovců hasičů z Uherského Hradiště

Vítězství ve Velké ceně ČR v požárním útoku

Velká cena ČR v požárním útoku zná svého vítěze. Stalo se jím družstvo HZS Zlínského kraje, Územní odbor Uherské Hradiště.

V posledním závodě, který se konal v sobotu 17.9.2005 v Odolene Vodě, obsadilo družstvo 2. místo a tím si zajistilo celkové prvenství v devátém ročníku této soutěže.

Další ocenění jim patří za nejlepší dosažený čas v celém seriálu soutěže, kterého dosáhli v šestém závodě v Paskově, ve kterém zvítězili časem 21,88 s. Tímto časem zůstali pouhých 12 setin za stávajícím rekordem ČR.
Závěrečného vyhlášení výsledků se zúčastnil zástupce GŘ HZS plk. Zdenek Hanuška, který předal borcům z Uherského Hradiště putovní pohár, který se jim podařilo vybojovat poprvé v devítileté historii této soutěže.
Po nezdařeném útoku na MČR v požárním sportu, který je stál medaile, dokázali naši sportovci, že patří v této disciplíně k nejlepším v republice.

Celkové výsledky ze všech závodů Velké ceny ČR v požárním útoku - zde


 

Stříbro na Mistrovství Evropy v požárním sportu


Čeští hasiči přepsali dějiny. Na evropském šampionátu v požárním útoku v Ostravě poprvé v historii dohmátli na stříbrnou medaili a v královské disciplíně požárním útoku navíc v novém světovém rekordu obhájili titul mistrů Evropy! Cenné kovy vybojovala i stálice české výpravy - Pavel Sádecký z Uherského Hradiště.

Mistry Evropy se stali Bělorusové, Češi však za zády nechali Ukrajinu a Rusko, což je obrovský úspěch. „Na věži a sto metrů překážek jsme skončili čtvrtí, ve štafetě na čtyřikrát sto metrů jsme si o příčku polepšili, ale to nejlepší jsme měli teprve před sebou,“ nechal se slyšet hradišťský trenér národního týmu Ivan Ressler.

O světovém rekordu však nepřemýšlel ani ve snu. „To určitě ne, ale na požární útok jsme si věřilli, vždycky je naší největší zbraní,“ říká Ressler. Nový světový rekord, pod nímž je podepsaný i Sádecký, má hodnotu 26,01 sekund. Druhé Německo zaostalo za mistry Evropy o více než tři sekundy! „Vrchol sezony nám zkrátka vyšel na jedničku, svěťák je jen pomyslnou třešničkou na dortu,“ pravil spokojený trenér. Členem stříbrného českého týmu byl také hradišťský masér Václav Maceček.

Oficiální stránky ME a výsledky ze soutěží - zde
 

Celému soutěžnímu družstvu i reprezentantům blahopřejeme k vynikajícím výsledkům a děkujeme za vzornou reprezentaci HZS Zlínského kraje.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail