hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

26.9.2005

 aktuality


Tři požáry s poškozením osobních aut ve Zlínském kraji

Dne 25.9.2005 ve 14:09 hod. byli hasiči informováni o požáru ve Valašském Meziříčí, Podlesí.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí se dvěma vozidly. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v části Podlesí došlo k požáru dřevěných odřezků, přístřešku a k poškození zaparkovaného auta.

Hasiči požár uhasili jedním proudem vody a zásahem zabránili dalšímu šíření na uložené dřevo v okolí. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Po příjezdu vyšetřovatele hasiči ze Vsetína bylo místo požáru ohledáno. Vyšetřovatel zjistil, že z nedohašeného ohniště se přenesl požár na sousední přístřešek pro palivo, který byl požárem poškozen i s uskladněným palivem. Požárem došlo k natavení plastových částí stojícího osobního auta zn. Subaru, kde byla škoda vyčíslena na 20.000 Kč.

Dne 26.9.2005 v 05:37 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta ve Zlíně, Prštném.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na parkovišti v části Prštné došlo k požáru zaparkovaného osobního automobilu zn. Š Favorit. Požár byl uhašen před příjezdem jednotky pracovníky nedalekého obchodu za pomoci ručního práškového hasicího přístroje.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Požár vznikl u zadního kola a poškodil plastové díly zadní části vozu. Způsobená škoda byla vyčíslena na 1.000 Kč. Vyšetřovatel nevyloučil úmyslné založení požáru a případ je nadále ve společném šetření hasičů a policie.

Dne 26.9.2005 v 07:09 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta ve Zlíně, Kudlově.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na dvorku s hospodářským stavením došlo k požáru zaparkovaného osobního automobilu zn. Š 105. Požár byl uhašen před příjezdem jednotky majitelem, který použil zahradní hadici.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Požár vznikl v kabině vozu a zasáhl palubní desku. Plameny zasáhly také část střechy hospodářského stavení s uskladněným senem. Včasným zásahem majitele se požár nerozšířil a nezpůsobil větší škody. Příčina vzniku požáru je nadále v šetření. Způsobená škoda nebyla pro potřeby hasičů vyčíslena. Uchráněné hodnoty zásahem majitele byly odhadnuty na 300.000 Kč.


    

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail