hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

1.10.2005

 aktuality


Pomoc hasičů při záchraně těžce zraněného muže v lese u Ratiboře

Dne 1.10.2005 v 11:16 hod. byli hasiči požádáni zdravotnickou službou o pomoc při záchraně zraněného muže u obce Ratiboř.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína s rychlým zásahovým vozidlem a cisternou. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v těžko přístupném lesním prostoru, katastru obce Ratiboř, došlo k velmi vážnému zranění staršího muže při kácení stromů v lese.

K místu události se nedalo přijet žádným z výjezdových vozidel, a proto hasiči vzali jen nejnutnější vybavení s motorovou pilou. Přímo na místo museli hasiči dojít asi 300 metrů po nesjízdné lesní cestě. Na místě samotném byl těžce zraněný muž, ležící na zemi mezi traktorem a spadlým stromem. Před nehodou muž řídil malý nekrytý traktor a byl sražen padajícím stromem. Strom byl v tu chvíli pokácen jiným mladým mužem. Kmen stromu zasáhl řidiče traktoru přímo do zad. Z traktoru spadl muž na zem a rozjetý traktor mu navíc přejel nohy.

Hasiči společně odtlačili traktor a uvolnili sevření kolem těla. Společně s výjezdem zdravotnické záchranné služby poskytovali první pomoc zraněnému, který byl následně snesen k sanitnímu vozu a odvezen do nemocnice k hospitalizaci a dalšímu léčení.

 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail