hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

13.10.2005

 aktuality


Návštěva kolegů hasičů z Holandska u HZS Zlínského kraje

V podvečer 12.10.2005 zavítala do našeho kraje návštěva jedenácti kolegů hasičů z holandských měst Bussum a Naarden, které doprovází oficiální zástupce města Bussum.

Družební spolupráce začala již v roce 1998 mezi požární stanicí Valašské Meziříčí a hasiči z Bussumu. V letošním roce se mají družební vztahy rozšířit o vzájemnou spolupráci mezi požární stanicí v Uherském Brodě a hasiči z Naardenu. Města nejsou vybraná náhodně, ale vychází z téměř dvacetiletého vztahu jednotlivých měst.

Holandští kolegové měli připravený bohatý program, který mimo jiné zahrnoval návštěvu gobelínky, skláren, hvězdárny, Valašského muzea v Rožnově pod Radhoštěm, muzea J. A. Komenského v Uherském Brodě, ale i poutních míst a samozřejmě také návštěvu vyhlášeného pivovaru v Uherském Brodě a likérky v Poličné.

Pětidenní návštěva nebyla zaměřena jen na upevnění vzájemného přátelství, ale umožnila i rozšíření profesních zkušeností. Z těchto důvodů program zahrnoval návštěvu několika požárních stanic profesionálních hasičů HZS Zlínského kraje, ale i stanici hasičů podniku DEZA ve Valašském Meziříčí.

Hosté z Holandska se zúčastnili také Noční soutěže v požárním útoku v Uherském Brodě, která pro ně byla naprosto nezvyklá a o to více atraktivní.


 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail