hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

15.10.2005

 aktuality


Pomoc hasičů při těžkých dopravní nehodách v kraji

Dne 15.10.2005 v 18:57 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při těžké dopravní nehodě u Bělova.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Bělov a Kvasice došlo k těžké dopravní nehodě osobního auta Š Felicia a osobního vozu Š 120.

Následkem čelního střetu byla vážně zraněna žena středního věku, která řídila osobní auto Š 120. Do ní narazil pětaosmdesátiletý řidič Felicie, který částí vozu jel v protisměru.

Hasiči pomocí speciální vyprošťovací techniky uvolnili sevření kolem zraněné řidičky. Žena byla vytažena a předána do péče lékařů. Uniklé provozní kapaliny a oleje byly hasiči zasypány sorbenty. Po vyšetření dopravní nehody policií byla vozovka uklizena od střepů a utržených částí obou vozů.

Zraněná řidička byla převezena vozidlem zdravotnické pomoci do nemocnice ve Zlíně. Její spolujezdec vyvázl bez zranění. Řidič Felicie byl společně se svou spolujezdkyní převezen na pozorování do nemocnice v Kroměříži.

Dopravní nehoda způsobila neprůjezdnost komunikace a doprava byla odkláněna zpět na náhradní trasy.

Dne 16.10.2005 v 01:42 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při velmi těžké havárii osobního auta v Bánově.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v obci Bánov došlo k havárii osobního auta, které narazilo do sloupu elektrického vedení.

Hasiči museli ze zdemolovaného vozidla vyprostit řidiče až za pomoci speciální techniky. Zraněný muž byl předán do péče lékařů zdravotnické záchranné služby a odvezen do nemocnice.

Při havárii došlo k poškození sloupu elektrického vedení a muselo být zajištěno jeho odpojení pracovníky energetické společnosti. Po vyšetření havárie policií pomohli hasiči s odklízením následků nehody. 
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail