hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

19.10.2005

 aktuality


Dopravní nehoda s účastí vozidla hasičů u Skavska

Dne 19.10.2005 v 10:36 hod. byl operační důstojník HZS Zlínského kraje informován o dopravní nehodě s účastí vozidla profesionálních hasičů u Skavska na Kroměřížsku.

Na silnici mezi obcí Litenčice a Morkovice-Slížany došlo ke střetu osobního vozu Š120 (s označením přepravy invalidní osoby) a dodávky VW HZS Zlínského kraje. Starší řidič osobního auta nezvládl předjíždění kolony vozidel hasičů v nepřehledném místě a zezadu narazil do dodávky. Kolona vozidel hasičů ze stanice Morkovice-Slížany se vracela z ranního cvičení v obci Litenčice.

Při dopravní nehodě došlo ke zranění starší spolujezdkyně v osobním vozidle, která utrpěla zranění na hlavě. Při poskytování první pomoci sdělila, že byla v nedávné době operována, a proto ji hasiči ošetřili ve vozidle a zamezili jejímu pohybu. Až po příjezdu vozidla zdravotnické pomoci byla žena z auta vytažena a přenesena do sanitky. Následně byla odvezena do nemocnice k ošetření.

Při dopravní nehodě došlo k omezení průjezdnosti komunikací a doprava byla regulována hasiči a policií. Po vyšetření dopravní nehody byla vozovka očištěna od střepů a úlomků vozidel. Uniklé provozní kapaliny byly zasypány sorbenty.
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail