hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

21.10.2005

 aktuality


Požár celodřevěného přístřešku v Kroměříži

Dne 21.10.2005 v 04:09 hod. byli hasiči informováni o požáru dřevěné budovy v Kroměříži.

Na místo vyjely jednotky profesionálních hasičů z Kroměříže a Holešova se dvěma cisternami. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na ul. Braunerova došlo k rozsáhlému požáru celodřevěného přístavku.

Už při příjezdu hasičů byla značná část přístavku zasažena plameny. Hasiči do místa zásahu rozvinuli několik proudů vody s cílem rychlé lokalizace požáru. Společným zásahem se podařilo zabránit rozšíření požáru na blízké obytné budovy sociálně slabých rodin. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Kroměříže bylo místo požáru ohledáno. Požár zničil několik dřevěných přístavků u obytných částí domů. Hospodářské přístavky byly občany propojeny a přestavěny k dalšímu možnému ubytování. Přístavky tvořily kompaktní celek na ploše 8 x 4 metry. Příčina vzniku požáru nebyla prozatím určena. V prověřovaných verzích se vyšetřovatel zabývá možností nedbalosti někoho z místních obyvatel, ale zároveň nebyla prozatím vyloučena ani možnost úmyslného založení požáru. Způsobená škoda byla vyčíslena na 4.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit hodnoty blízkých obytných budov ve výši 200.000 Kč.


 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail