hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

23.10.2005

 aktuality


Požár stanu bezdomovců v lesíku u Rožnova pod Radhoštěm
popálení jednoho muže na 20% těla

Dne 23.10.2005 v 18:44 hod. byli hasiči informováni o požáru v lese u Rožnova pod Radhoštěm.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí s jedním zásahovým vozidlem, kterou posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů z Rožnova pod Radhoštěm s jednou cisternou. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v části Koryčanské paseky došlo k požáru stanu s bezdomovci a okolního místa v lese.

Jako první na místě zasahovali dobrovolní hasiči z Rožnova pod Radhoštěm, kterým se podařilo požár uhasit a zabránit jeho rozšíření na blízký les. Při požáru stanu došlo k vážnému zranění jednoho muže, který byl s popáleninami na 20 % těla odvezen do nemocnice k hospitalizaci. Druhý muž ze stanu se pouze nadýchal kouře a byl ošetřen lékařem zdravotnické záchranné služby.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Vsetína bylo místo požáru ohledáno. Požár zničil celtový stan bezdomovců a rozšířil se na blízké okolí a spadlé listí. Příčinou vzniku požáru byla pravděpodobně nedbalost mužů při manipulaci s otevřeným ohněm a svíčkou. Požár zastihl oba muže při spánku a jednomu způsobil vážné popálení. Podrobný popis jejich činnosti před požárem bude získán z výpovědí mužů v následujících dnech. Požárem způsobená škoda nebyla pro potřeby hasičů vyčíslena.

Je na místě ocenit počínání dvou mladých lidí, kteří požár zpozorovali a nahlásili. Mladý muž (24) a mladá žena (23) z Rožnova pod Radhoštěm uviděli v lesíku kouř a požár, který nahlásili na tísňovou linku 112. Na místě požáru pak společně zachránili popáleného muže ze stanu a zabránili jeho dalšímu zranění.
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail