hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

25.10.2005

 aktuality


Pomoc hasičů při těžké havárii osobního auta u Fryštáku

Dne 25.10.2005 ve 21:35 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při těžké havárii auta u Fryštáku.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že u přehrady došlo k těžké havárii osobního auta Š Octavia.

Osobní vozidlo havarovalo mimo vozovku, kde přerazilo nejméně tři stromy u cesty a po několika kotrmelcích skončilo zpět na kolech před malým lesíkem. Ve značně zdemolovaném vozidle došlo ke zranění mladé řidičky a mladé spolujezdkyně na předním sedadle.

Při příjezdu hasičů byla řidička již v péči lékařů zdravotnické záchranné služby. Zraněná spolujezdkyně byla hasiči vytažena z vozu a předána lékařům. Po jejich prvotním ošetření byly obě převezeny do nemocnice ve Zlíně.

Hasiči na místě zajistili vozidlo proti případnému vzniku požáru a úniku provozních kapalin. Po vyšetření havárie policií byla hasiči uklizena vozovka od střepů na úseku asi 100 metrů. V době řešení havárie byla omezena průjezdnost dalších vozidel a doprava byla kyvadlově řízena policií.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail