hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

26.10.2005

 aktuality


Pomoc hasičů při těžké dopravní nehodě u obce Huštěnovice

Dne 26.10.2005 v 06:18 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při těžké dopravní nehodě u Huštěnovic.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že těsně před obcí Huštěnovice, ve směru od Starého Města, došlo na silnici I/55 k velmi vážné dopravní nehodě. Účastníky nehody byla dvě osobní a dvě nákladní auta.

Následkem čelního střetu osobního vozu Š 120 a nákladního auta se skříňovou nástavbou došlo k velmi těžkému zranění u mladé řidičky z osobního auta. Hasiči na její vyproštění museli použít speciální hydraulickou techniku. Postupně byla odstřižena střecha ze silně zdemolovaného auta a dvacetiletá řidička byla hasiči vytažena ven. Ihned byla předána do péče lékařů zdravotnické záchranné služby a odvezena do nemocnice v Uherském Hradišti.

Po vzájemném střetu se vůz Š 120 ocitl mimo vozovku a nákladní auto se převrátilo na bok téměř přes celou šíři vozovky. Tím došlo k zablokování průjezdnosti frekventovaného hlavního tahu a k zastavení veškeré dopravy. Dalším účastníkem nehody byl osobní vůz Š Felicia a nákladní souprava s přívěsem. Všichni ostatní řidiči utrpěli při nehodě jen drobná zranění, oděrky a naraženiny bez vážnějších následků.

Zastavení dopravy způsobilo téměř okamžité vytvoření kolony vozidel na obou příjezdových stranách. Vozovku se podařilo uvolnit v jednom jízdním pruhu asi hodinu po nehodě, kdy havarovaný nákladní vůz byl částečně odtažen jiným nákladním autem. Policisté začali okamžitě kyvadlově uvolňovat 2,5 km dlouhé kolony. Další přijíždějící vozidla však způsobila, že tento stav trval až do deváté hodiny ranní.

Při dopravní nehodě došlo k úniku provozních kapalin, které musely být hasiči zasypány sorbenty. Hasiči také zajistili všechna vozidla proti případnému vzniku požáru a dalšímu úniku kapalin. Po vyšetření dopravní nehody byla vozovka uklizena od střepů a úlomků částí vozů. Havarovaný nákladní vůz, plně naložený uzeninami, byl zvednut na kola přivolaným jeřábem.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail