hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

31.10.2005

 aktuality


Pomoc hasičů při těžké dopravní nehodě ve Vsetíně

Dne 31.10.2005 v 07:12 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při těžké dopravní nehodě ve Vsetíně.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína s rychlým zásahovým vozidlem (RZA) a cisternou. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu ze Vsetína na Valašské Meziříčí došlo k těžké dopravní nehodě mezi dvěma osobními auty zn. Škoda.

Po čelním nárazu Š Favorit do boku Š Felicie skončilo druhé vozidlo v oplocení rodinného domu. Následkem střetu došlo celkem ke třem zraněním u řidičů a spolujezdců z obou aut.

Při příjezdu hasičů byl již jeden zraněný v péči lékařů zdravotnické záchranné služby. Další dva zraněné vytáhli hasiči ze zdemolovaného Favoritu a přenesli do vozidla zdravotníků. Po prvotním ošetření byli všichni odvezeni do nemocnice ve Vsetíně.

Při dopravní nehodě došlo k malému úniku provozních kapalin. Hasiči zajistili obě vozidla proti případnému vzniku požáru a po vyšetření dopravní nehody byla vozovka uklizena od střepů. Hasiči za pomoci navijáku z RZA pomohli s vyproštěním vozidel a s naložením vraků na odtahovou službu.

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla omezena průjezdnost vozidel na frekventovaném úseku silnice. Doprava byla řízena kyvadlově hlídkami policie. Omezení trvalo asi dvě hodiny.
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail