hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

28.10.2005

 aktuality


Na zámku v Kolodějích se udělovala vyznamenání za statečnost a za věrnost

U příležitosti státního svátku se na zámku v Kolodějích uskutečnilo slavnostní předání vyznamenání HZS ČR za statečnost a vyznamenání za věrnost I. stupně.

Medaile "Za statečnost" byla udělena občanu a dobrovolnému hasiči panu Petru Machalovi (1958) za záchranu dítěte z rozvodněné řeky v obci Hovězí. Pan Machala dne 24.8.2004 s nasazením vlastního života projevil nezměrnou odvahu a statečnost, když neváhal skočit do rozvodněné řeky Bečvy v obci Hovězí a vytáhl třináctiletého chlapce. Vyčerpaného a prochladlého chlapce vytáhl z vody na břeh a sám mu poskytl první pomoc, čímž ho zachránil. Zpráva o události byla zveřejněna i na našem webu - zde.

Medaile "Za věrnost" I. stupně obdržel ředitel HZS Zlínského kraje plk. Ing. Mojmír Jurka a další příslušníci kpt. František Červenka z ÚO Uherské Hradiště, kpt. Lubomír Zaoral z ÚO Kroměříž a npor. Vladimír Knapek z ÚO Vsetín. Medaile za věrnost I. stupně se udělují příslušníkům HZS ČR za 30 let práce u sboru.

Medaile předal generální ředitel HZS ČR a náměstek ministra vnitra genmjr. Ing. Miroslav Štěpán.

Všem oceněným blahopřejeme.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail