hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

2.11.2005

 aktuality


Požár sila na bavlněný odpad ve Starém Městě

Dne 2.11.2005 ve 21:02 hod. byli hasiči informováni o požáru v podniku Slezan ve Starém Městě.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště se dvěma cisternami, kterou posílily jednotky sborů dobrovolných hasičů obcí Staré Město a Kunovice. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru v sile na bavlněný odpad.

Hasiči pronikli do zakouřené haly podniku a rozvinuli vodní vedení k silům. Požár uvnitř sila byl rychle lokalizován a zásahem se podařilo zabránit jeho rozšíření do dalších částí technologií. Postupným vybíráním prohořené bavlny ze sila se hasiči dostali k ohnisku na rotačních válcích. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn. Zakouřené prostory na zpracování bavlny byly odvětrány.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo ohledáno. Při zpracování bavlny došlo na jednom ze sedmi sil k požáru. Požár zpozorovali sami zaměstnanci, kteří informovali hasiče přes strážní službu podniku. Požár zasáhl pouze vnitřní prostor sila a bavlněný odpad. Poškozeny byly válce stroje a krycí barva zařízení. Způsobená škoda nebyla prozatím pro potřeby hasičů vyčíslena. Příčinou vzniku požáru byla pravděpodobně technická závada nebo výboj statické elektřiny.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail