hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

5.11.2005

 aktuality


Pomoc hasičů při havárii osobního auta do potoka ve Slavičíně

Dne 5.11.2005 ve 12:00 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při havárii auta do potoka ve Slavičíně.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Slavičína s jedním zásahovým vozidlem a později i speciální protichemický vůz a speciální vyprošťovací vozidlo profesionálních hasičů ze Zlína. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že přímo v centru města došlo k havárii osobního auta Š Felicia do potoka Říka.

Osobní auto čelně prorazilo železné zábradlí mostu a zřítilo se asi pět metrů hluboko do koryta potoka Říka. Ve vozidle cestovaly dvě mladé ženy ze Zlína, které byly připoutány bezpečnostním pásem a jako zázrakem neutrpěly žádné zranění. Lehký šok u řidičky si nevyžádal zásah lékařské služby.

Při havárii došlo k úniku většího množství olejů a provozních kapalin na vodní hladinu potoka. Hasiči ze Slavičína položili na vodu sorbční desky a použili i své sorbenty. Protože to však nestačilo na celkovou likvidaci ropné skvrny, tak si velitel zásahu vyžádal výjezd speciálního protichemického vozidla ze Zlína.

K vytažení vraku vozu z potoka musel vyjet speciální vyprošťovací vůz ze Zlína. Po jeho příjezdu bylo vozidlo vytaženo z vody a hned naloženo na odtahovou službu.

Hasiči dál pokračovali v likvidaci ropných látek na vodní hladině. Za pomoci dalších sorbentů byly plovoucí oleje zachyceny a zlikvidovány. Hasiči pomohli s vytažením zbytků zábradlí z vody a koryta potoka.

Během zásahu hasičů byla omezena průjezdnost vozidel do centra města a hlídka policie dohlížela nad veřejným pořádkem a ukázněností několika desítek spoluobčanů.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail