hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

11.11.2005

 aktuality




Požár kotelny obchodu v obci Poteč

Dne 11.11.2005 v 17:51 hod. byli hasiči informováni o požáru obchodu v Poteči.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašských Klobouk se dvěma cisternami, kterou posílily jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí Poteč a Horní Lideč. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru kotelny obchodu se smíšeným zbožím.

Před příjezdem jednotek hasičů se majitelé snažili požár hasit pomocí dvou ručních hasicích přístrojů, ale vzhledem k rozsahu požáru to bylo málo účinné. Hasiči bleskově rozvinuli vodní vedení a požár uhasili. Zásahem se podařilo zabránit rozšíření požáru z kotelny na prodejní prostory a budovu. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn. Silně zakouřené prostory domu musely být postupně odvětrány.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Požár zničil část vybavení kotelny, kde hořel především obalový materiál a odpad prodejny. Příčinou vzniku požáru byla nedbalost majitele, který naskládal hořlavé obaly do těsné blízkosti kotle, odkud se přeneslo teplo nebo odlétly žhavé části popela. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 20.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit hodnotu prodejny ve výši 1,3 mil. korun. Nedbalostní počínání majitele obchodu bude řešeno ve správním řízení.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail