hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

19.11.2005

 aktuality


Požár lokomotivy na nádraží v Otrokovicích

Dne 19.11.2005 v 04:55 hod. byli hasiči informováni o požáru lokomotivy v Otrokovicích.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic s jedním zásahovým vozidlem a jednotka profesionálních hasičů podniku ČD z Přerova. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v prostoru vlakového nádraží došlo k požáru dieselové lokomotivy, která jela z Malenovic do Otrokovic.

Před příjezdem hasičů se požár snažili uhasit zaměstnanci drah, kteří použili ruční hasicí přístroje. Po příjezdu hasičů byl požár uhašen a zásahem se podařilo zabránit jeho rozšíření na celou lokomotivu. Po prvotním uhašení požáru byla lokomotiva odtažena na vedlejší kolej, kde hasiči ochlazovali nahřáté části pláště stroje. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Požár zasáhl kabeláž elektrického vedení, prostoupil ze spodní části lokomotivy do kabiny a zničil hygienický koutek. Pravděpodobnou příčinou vzniku požáru byla technická závada na elektroinstalaci. Požárem způsobená škoda, v řádech desítek tisíc korun, bude dodatečně vyčíslena majitelem.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail