hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

19.11.2005

 aktuality


Desítky nehod v kraji si vyžádaly i pomoc hasičů

První letošní sníh v kraji znamenal pro mnoho řidičů velký problém, který často končil dopravní nehodou nebo havárií. V sobotu 19.11.2005 byly jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů požádány o pomoc při některých z nich. Ve většině případů se jednalo o technickou pomoc při odstraňování následků nehod a havárií osobních aut. Při žádné nehodě nemuseli hasiči použít speciální vyprošťovací zařízení k vytažení zraněných osob.

Zde přináším přehled dopravních nehod s pomocí hasičů:

10:04 hod. - Drslavice - Veletiny - jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu vyjela na pomoc při havárii osobního auta, které se převrátilo na bok mimo vozovku. Na místě zasahovala i posádka zdravotnické záchranné služby, která ošetřila zraněné osoby. Hasiči zajistili vozidlo proti požáru a úniku provozních kapalin. Vozidlo bylo hasiči převráceno zpět na kola a naloženo na odtahovou službu.

13:28 hod. - Rožnov pod Radhoštěm, Uhliska - jednotka sboru dobrovolných hasičů z Rožnova pod Radhoštěm vyjela na pomoc při havárii dodávky, která havarovala do příkopu u cesty. Hasiči zajistili vozidlo proti požáru a úniku provozních kapalin a vytáhli auto zpět na silnici.

16:53 hod. - Otrokovice - jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic vyjela na pomoc při dopravní nehodě čtyř osobních aut. Jedna osoba utrpěla zranění a byla předána do péče zdravotnické záchranné služby. Hasiči uklidili vozovku a zajistili auta proti požáru a úniku kapalin.

17:22 hod. - Záhorovice - Nezdenice - jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu vyjela na pomoc k dopravní nehodě dvou osobních aut, při které došlo ke dvěma zraněním. Hasiči už cestou k zásahu hlásili ledovku na vozovce a vyžádali si vyslání posypového vozu. Na místě pomohli zdravotníkům s naložením zraněných do sanitky. Vozidla hasiči zajistili proti požáru, úniku provozních kapalin a po vyšetření nehody policií pomohli s naložením vraků na odtahovou službu.

 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail