hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

25.11.2005

 aktuality


Pomoc hasičů při těžké dopravní nehodě u Veletin

Dne 25.11.2005 v 07:05 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při těžké dopravní nehodě u obce Veletiny.

 

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozidlem, s protichemickým vozidlem a později i dalším technickým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/50, u obce Veletiny, došlo k těžké dopravní nehodě mezi nákladním tahačem s cisternou a osobním autem zn. Toyota.

 

Následkem čelního střetu došlo ke dvěma vážným zraněním u řidiče a spolujezdce z osobního vozu. Oba muži byli vytaženi ven a předáni do péče lékaře zdravotnické záchranné služby. Po prvotním ošetření byli následně odvezeni do nemocnice v Uherském Hradišti.

 

Obě vozidla se po nárazu ocitla mimo vozovku, kde havarovala do příkopu s odvodňovacím kanálem. Cisterna, která je určena pro přepravu kyselin, byla prázdná. Při nehodě však došlo k poškození palivové nádrže tahače a úniku asi 150 litrů nafty. Nafta unikala odvodňovacím kanálem a hrozilo znečištění řeky Olšavy. Na místo nehody proto vyjel také protichemický vůz hasičů, jehož posádka zabránila ekologické havárii. Pohonné hmoty byly ručně jímány do nádob a vynášeny do sběrných kanystrů k odvozu.

 

Po dopravní nehodě došlo k částečnému omezení dopravy na silnici. Hlídka policie řídila podle potřeby provoz a v době vyprošťování vozidel byla průjezdnost zcela omezena.

 

Hasiči pomohli s úklidem vozovky, střepů a částí vozů v okolí nehody. Bylo zabráněno také úniku provozních kapalin ze zničeného osobního auta. K ošetření vozovky, po úniku nafty, použili hasiči sorbenty.

 

 

 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail