hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

26.11.2005

 aktuality


Pomoc hasičů při havárii osobního auta do Baťova kanálu u obce Spytihněv

Dne 26.11.2005 v 05:05 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při havárii auta do vody u obce Spytihněv.

 

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic s jedním zásahovým vozidlem a technickým vozidlem s čluny, kterou později posílila jednotka profesionálních hasičů ze Zlína se speciálním vyprošťovacím vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že pod jezem v obci Spytihněv došlo k havárii osobního auta zn. Alfa Romeo do Baťova kanálu.

 

Po havárii se řidiči podařilo dostat včas mimo vozidlo a na břeh. Celý mokrý běžel domů, aby se zahřál a neumrzl. Vozidlo havarovalo blízko břehu, a proto byla pod vodou jen celá přední část a část kabiny.

 

Hasiči nejdříve spustili k autu člun a rozbitím okolního ledu si udělali pracovní prostor pro vytažení vraku. Po příjezdu vyprošťovacího vozu ze Zlína byly zahájeny práce na vyzvednutí auta a zabránění znečištění vody. Za hustého sněžení a v mrazu se hasičům nepracovalo snadno, ale vozidlo bylo rychle zavěšeno na popruh a vytaženo jeřábem. Prohlídkou místa havárie nebyl zjištěn únik provozních kapalin z havarovaného auta.

 

Přemýšlet nad počínáním řidiče, který jel vozem na namrzlé a zasněžené vozovce s "letním" obutím a výškou vzorku do jednoho milimetru, je mimo rámec slušných komentářů...

 

V tomto místě dochází k podobným haváriím prakticky každý rok a hasiči musí vytahovat auta z vody před případnou ekologickou havárií.

 

Podobná havárie dne 24.11.2004 - zde 

 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail