hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

29.11.2005

 aktuality


Požár nákladního auta u obce Strání

Dne 29.11.2005 ve 13:36 hod. byli hasiči informováni o požáru nákladního auta u obce Strání.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu s jedním zásahovým vozidlem, kterou posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Strání. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Slavkov a Strání došlo k požáru nákladního auta zn. Tatra.

Před příjezdem hasičů se snažil požár uhasit nejdříve sám řidič, který použil ledový sníh napadaný v okolí silnice. Krátce poté se mu podařilo zastavit kolemjedoucí osobní auto a použít z něj malý ruční hasicí přístroj. Vzhledem k rozsahu požáru však byla jeho snaha marná.

Jako první na místě zasahovali dobrovolní hasiči ze Strání, kterým se podařilo požár rychle lokalizovat a uhasit pomocí vysokotlakého proudu vody. Po příjezdu profesionálních hasičů z Uherského Brodu bylo místo prohlédnuto a zajištěno proti dalšímu případnému požáru. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Vyšetřovatel hasičů z Uherského Hradiště místo požáru ohledal a pořídil nutnou dokumentaci. Řidič uvedl, že jel do obce Strání s nákladem betonových skruží. Po výjezdu dlouhým stoupáním na kopec u obce si všiml plamenů za kabinou. Ihned s autem zastavil na krajnici a snažil se požár uhasit.

Požár zničil kompletně vnitřní prostor kabiny vozu, střechu, poškodil technické části pod kabinou i několik skleněných výplní oken, včetně celého čelního skla. Příčina vzniku požáru je nadále v šetření a bude zkoumána po odtažení vraku do garáží. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 120.000 Kč.

aktualizováno

Dne 30.11.2005 bylo provedeno podrobné šetření příčiny vzniku požáru nákladního auta odtaženého do garáží. Vyšetřovatel označil za příčinu vzniku požáru technickou závadu na palivovém systému vozu.

  

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail