hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

8.12.2005

 aktuality


Požár střechy a stropu restaurace v obci Hovězí

Dne 8.12.2005 v 06:53 hod. byli hasiči informováni o požáru restaurace v obci Hovězí.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína se dvěma cisternami, kterou posílily jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí Hovězí, Halenkov a Karolinka. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v místní restauraci došlo k požáru části střechy a stropu hospody.

Hasiči rozvinuli několik proudů vody a pronikli do zadýmených prostor přízemí i půdy. Rychlým zásahem se hasičům podařilo zabránit rozšíření požáru na celou střechu a novostavbu restaurace. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn. Hasiči museli pracně odkrývat části stropu a dostávat se ke skrytým ohniskům malých požárů. Z tohoto důvodu byly hasební a likvidační práce ukončeny až po dvanácté hodině. Silně zakouřený dům musel být odvětrán.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Vsetína bylo místo požáru ohledáno. Příčinou vzniku požáru byla vadná instalace topného tělesa a prostoupení tepla z komína krbu na dřevěné trámy stropu. Požár poškodil stropní konstrukci a část střechy. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 500.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit hodnoty novostavby ve výši 1 mil. korun.

Restaurace byla znovu vystavěna a zprovozněna po kompletním zničení požárem asi před šesti lety.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail