hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

16.12.2005

 aktuality


Pomoc hasičů při dopravních nehodách v kraji

Dne 16.12.2005 v 11:41 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při dopravní nehodě v centru Zlína.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na ul. Mostní došlo k havárii osobního auta zn. Ford Ka.

Mladá řidička nezvládla jízdu na mokrých čedičových kostkách a havarovala mimo vozovku, kde se převrátila s autem na střechu. Z vozu jí pomohl jeden z místních občanů, který bydlí u tohoto místa častých dopravních nehod. Při havárii neutrpěla řidička vážné zranění.

Hasiči zajistili vozidlo proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Protože havarované auto neblokovalo provoz na místní komunikaci, ani nedošlo k ohrožení životního prostřední, tak jednotka odjela zpět na základnu. Případ nadále šetřila Policie ČR Zlín. V době zásahu hasičů byla omezena průjezdnost ul. Mostní.

Dne 16.12.2005 ve 12:33 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při těžké dopravní nehodě u obce Nový Hrozenkov.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína s rychlým zásahovým vozidlem, kterou posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Karolinka. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že u obce Nový Hrozenkov došlo k těžké dopravní nehodě mezi osobním autem Š 105 a dodávkou Fiat Ducato.

Jako první na místě nehody zasahovali dobrovolní hasiči z Karolinky, kteří se pokoušeli elektrickou pilou rozřezat vrak auta zn. Škoda a vyprostit těžce zraněnou ženu na sedadle spojezdce. Po příjezdu profesionálních hasičů byla nasazena speciální hydraulická vyprošťovací technika, kterou se podařilo odstranit dveře auta. Poté byla žena nar. 1965, byt. Velké Karlovice, vytažena ven a předána do péče lékaře zdravotnické služby. V době vyprošťování zraněné ženy se lékaři v sanitním voze věnovali ošetření obou zraněných řidičů, kteří se z vozů dostali po nehodě ven.

Po vzájemném čelním střetu obou vozů došlo tedy celkem ke třem zraněním. Případ dále šetřila Policie ČR.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail