hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

22.12.2005

 aktuality


Pomoc hasičů při ochraně domu na Mladcové
profesionální a dobrovolní hasiči si pomáhají

Dne 22.12.2005 v 15:49 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při odstranění nebezpečného stavu ve Zlíně, Mladcové.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s vysokozdvižným žebřem Bronto 42. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na střeše jednoho z domů se vlivem nárazového větru uvolnil střešní kryt světlíku.

Hasiči postavili vysokozdvižný žebř s plošinou a vyjeli na střechu opravit utržený kryt. Na střeše hasiči zjistili, že oknem propadá sníh ze střechy na půdu, a ta je silně podmáčená. Hasiči víko přibili a zajistili proti dalšímu uvolnění.

V domě je sídlo sboru místních dobrovolných hasičů od kterých se podařilo zjistit, že vítr uvolnil kryt střešního okna už před několika dny. Následný příval sněhu a deště silně promáčel stropy pod střechou. Dobrovolní hasiči se nejdříve sami snažili střešní kryt opravit, ale zjistili, že se nemohou dostat k půdnímu průlezu vlivem nově instalovaných sádrokartonových podhledů.

Tato kuriózní situace je přinutila přivolat na pomoc profesionální hasiče s vysokozdvižným žebřem a požádat o pomoc v nouzi.

 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail