hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

1.1.2006

 aktuality



požár osobního auta ve Zlíně způsobený zábavní pyrotechnikou

Nový rok začal pro hasiče Zlínského kraje pracovně

Příchod nového roku byl pro mnohé profesionální i dobrovolné hasiče v kraji náročným pracovním dnem. V kraji se stala řada událostí, které si vyžádaly naši pomoc.

31.12.2005 v 15:30 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při vyproštění zapadlého terénního auta v lomu u Bystřice pod Hostýnem.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Bystřice pod Hostýnem s terénním zásahovým automobilem Toyota. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v lomu zapadlo osobního auto, které se snažilo dostat ze závěje a zůstalo na převisu skály. Mimořádně složitý zásah v náročných podmínkách byl korunován úspěchem a hasičům se podařilo vozidlo vyprostit po dvaceti minutách. Hasiči byli na pomoc zavoláni až po neúspěšném pokusu o vytažení auta traktorem.

31.12.2005 v 18:14 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního automobilu ve Zlíně.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na ul. Dolní došlo k požáru uvnitř zaparkovaného osobního auta zn. Š 120. Požár byl uhašen pomocí vysokotlakého proudu vody. Na základě informací svědků se vyšetřovatel hasičů domnívá, že požár byl založen úmyslně při vhazování zábavní pyrotechniky do vozidla. Případ je nadále v šetření hasičů i policie.

31.12.2005 ve 21:36 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při otevření bytu v Uherském Hradišti, Jarošově.

Jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště na místě zjistila, že rodiče malých dětí se šli "novoročně" pozdravit se sousedy v domě, a přitom se jim zavřely dveře s bezpečnostním kováním a klíčkem z vnitřní strany bytu. Vzhledem k pevnosti zámku i dveří museli hasiči byt otevřít násilím.

1.1.2005 v 01:03 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při otevření bytu v Ořechově.

Jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště na místě zjistila, že se jedná o úplně stejnou situaci jako v Jarošově a i zde se rodičům malých dětí zavřely dveře s bezpečnostním zámkem.

1.1.2006 v 04:57 hod. byli hasiči informováni o požáru chaty u obce Březolupy.

Osm mladých lidí slavilo na chatě příchod nového roku. Před pátou hodinou ráno ucítili kouř a následně zjistili požár chaty. Stačili zachránit sebe navzájem a pár svých osobních věcí. Požár kompletně zničil vybavení chaty a zasáhl všechny vnitřní části místností i stropy. Více informací v aktualitách nebo zde.

1.1.2006 v 07:09 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta v obci Rataje.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v přístřešku u rodinného domu došlo k požáru zaparkovaného osobního automobilu zn. Renault 19.

Hasiči uhasili požár v motorovém prostoru a přední části kabiny. Zásahem se podařilo zabránit rozšíření požáru na celý vůz a přístřešek. Vyšetřovatel hasičů určil jako příčinu vzniku požáru technickou závadu a požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 40.000 Kč.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail