hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

6.1.2006

 aktuality


Požár střechy domu se sociálními byty v Holešově
evakuace několika mladých rodin s dětmi

Dne 6.1.2006 v 01:43 hod. byli hasiči informováni o požáru střechy domu v Holešově.

Na místo vyjely dvě jednotky profesionálních hasičů z Holešova a Bystřice pod Hostýnem se třemi cisternami, které posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Holešov. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na objektu se sociálními byty došlo k rozsáhlému požáru střechy.

Jako první na místo dorazila hlídka policie, která pomáhala s buzením nájemníků a řídila jejich evakuaci. Sedm bytových jednotek opustilo asi patnáct osob, převážně mladých rodin, včetně dvou malých dětí.

Hasiči přijeli k hořícímu domu do pěti minut a bleskově rozvinuli několik proudů vody. Hasební útok byl veden jak z vnitřních prostor domu a půdy, tak i z venku. V silně zakouřeném domě museli hasiči zasahovat v dýchacích přístrojích. Požár se vlivem silného větru rychle šířil a zasáhl celou plochu střechy a její konstrukci. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Kroměříže bylo místo požáru předběžně ohledáno. Ve vyšetřování se bude pokračovat v dopoledních hodinách. Informace budou aktualizovány.

aktualizováno

Vyšetřovatel hasičů při ohledání místa požáru zjistil značné závady ve stavební části komínového tělesa jednoho z bytů. Jednalo se o velké volné spáry mezi zdivem, kterými prostoupilo teplo z komína na střešní konstrukci. Požárem způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 100.000 Kč.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail