hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

10.1.2006

 aktuality


Požár osobního auta ve Zlíně, Loukách

Dne 10.1.2006 ve 13:28 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta ve Zlíně, Loukách.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/49, ve směru ze Zlína na Otrokovice, stojí hořící osobní auto zn. Š Fabia.

Hasiči bleskově natáhli vysokotlaké vodní vedení a požár motoru uhasili. Zásahem se podařilo zabránit rozšíření požáru na celý vůz a uchránit tak další hodnoty auta. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Před příjezdem hasičů se snažil řidič požár v motorovém prostoru uhasit malým hasicím sprejem, což bylo málo účinné. Sám při požáru utrpěl lehký šok a před samotným vyšetřováním si musel odpočinout ve služebním vozidle hasičů.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Řidič uvedl, že při jízdě zaznamenal problémy v chodu motoru a následně uviděl pod kapotou plameny. Ihned zastavil u krajnice a snažil se požár uhasit. Jako příčina vzniku požáru byla určena technická závada na vozidle, jejíž přesné určení je předmětem dalšího zkoumání. Požárem způsobená škoda, na téměř novém vozidle, byla vyčíslena na 100.000 Kč.

Pří požáru a zásahu hasičů byla omezena průjezdnost hlavním tahem na Otrokovice asi na jednu hodinu.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail