hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

13.1.2006

 aktuality


Pomoc hasičů při vážné nehodě v Otrokovicích, Kvítkovicích

Dne 13.1.2006 ve 14:57 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při vážné nehodě na křižovatce v Kvítkovicích.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavní křižovatce dvou silnic I. třídy v Kvítkovicích došlo k vážné dopravní nehodě mezi nákladním vozidlem s návěsem a chodkyní.

Žena, která nesla nákup, se dostala pod projíždějící nákladní auto a skončila na zadní nápravě tahače. Hasiči ženu vyprostili z prostoru mezi zadní nápravou a opěrnýma nohama návěsu. Žena při nehodě utrpěla zranění na hlavě a po vytažení byla předána do péče lékaře zdravotnické záchranné služby. Po prvotním ošetření byla převezena do nemocnice ve Zlíně.

Záchranáři byli lehce šokováni, když se devětašedesátiletá zraněná žena po vytažení podstavila na vlastní nohy a téměř sama odkráčela k sanitce.

Přesný průběh dopravní nehody nebyl schopen popsat ani sám řidič a dalším šetřením se zabývala policie. Při dopravní nehodě došlo k omezení průjezdnosti této nejfrekventovanější křižovatky na Zlínsku a doprava musela být regulována hlídkami státní i městské policie. Při vyšetřování by mohl pomoci záznam z městského kamerového systému, který je umístěn nad křižovatkou. 

 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail