hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

14.1.2006

 aktuality


Rozsáhlý požár osobního auta u hradu Buchlov

Dne 14.1.2006 ve 12:24 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta u hradu Buchlov.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na příjezdové cestě k hradu Buchlov došlo k rozsáhlému požáru osobního auta zn. Ford Mondeo Combi.

Už při příjezdu hasičů byla značná část vozidla v plamenech. Pomocí vysokotlakého proudu vody byl požáru uhašen. K ochlazení částí motoru použili hasiči sníh z okolí. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo ohledáno. Řidič vozidla uvedl, že při jízdě od hradu se dostal mimo vozovku, kde zapadl v závěji sněhu. S vozidlem se snažil asi čtyři minuty dostat ze závěje, když ve vysokých otáčkách protáčel kola auta. Náhle se ozvala rána v motorovém prostoru a vyšlehly plameny. Řidič šel společně se svým spolujezdcem do nedaleké hájenky pro pomoc a hasicí přístroj. V hájence však nikdo nebyl, a proto se vrátili k vozidlu. To však tou dobou už značně hořelo, a tak přivolali na pomoc hasiče.

Za patnáct minut byli hasiči na místě, ale vozidlo již téměř celé hořelo. Oba muži na místě se ani nesnažili např. požár tlumit sněhem. Na šest let starém autě byla hmotná škoda požárem vyčíslena na 150.000 Kč. Příčinou vzniku požáru byla pravděpodobně technická závada, která bude předmětem dalšího zkoumání odborníků.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail