hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

15.1.2006

 aktuality


Nedělní série požárů domů ve Zlínském kraji - II.
hasiči v kraji měli rušnou neděli

Dne 15.1.2006 v 11:46 hod. byli hasiči informováni o požáru chaty v obci Horní Bečva.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí s jedním zásahovým vozidlem, kterou posílily jednotky sboru dobrovolných hasičů z Rožnova pod Radhoštěm a Horní Bečvy. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru jedné dřevěné stěny chaty.

Malý požár byl uhašen a podařilo se zabránit jeho šíření na další části stavby. Vyšetřovatel hasičů ze Vsetína zjistil, že uživatelé chaty ráno kolem osmé hodiny zatopili a po jedenácté cítili uvnitř kouř. Požár vznikl ve vnitřním prostoru stěny v místě průchodu vývodu plechového kouřovodu kamen. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 5.000 Kč. Včasným uhašením požáru se podařilo uchránit hodnoty chaty za 300.000 Kč.

Dne 15.1.2006 ve 13:20 hod. byli hasiči informováni o požáru rodinného domu v Rakové.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru dřevěného obložení nově rekonstruovaného rodinného domu.

Požár byl uhašen před příjezdem hasičů pomocí zahradní hadice. Požár poškodil dveře a část dřevěného obložení domu. Způsobená škoda byla vyčíslena na 10.000 Kč. Vyšetřováním bylo zjištěno, že uživatelé domu nasypali žhavý popel do plechové nádoby za dveře domu a nechali jej bez dozoru. Pravděpodobně odlétnutím žhavých částí do dřevěného obložení vznikl požár, který kromě obložení poškodil i zateplení pod střechou.

Správnou a rychlou reakcí majitelů se podařilo uchránit hodnoty domu v řádech statisíců korun.
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail