hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

18.1.2006

 aktuality


Pomoc hasičů při tragické dopravní nehodě ve Vsetíně

Dne 18.1.2006 v 11:09 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při těžké dopravní nehodě ve Vsetíně, Bobrkách.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína s rychlým zásahovým vozidlem a jednou cisternou. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu na Valašské Meziříčí došlo k těžkému střetu osobního vozu pick-up zn. Citroen, nákladního auta zn. Liaz a dalšího kamionu.

Podle prvotních informací na místě se řidič osobního auta snažil předjet kamion, který poškodil a nestačil se zařadit do svého jízdního pruhu. Následně po vzájemném střetu přední části druhého nákladního auta zn. Liaz s bokem pick-upu, došlo k velmi těžkému zranění řidiče osobního auta.

Rychlý zásahový vůz profesionálních hasičů ze Vsetína dorazil na místo nehody do dvou minut. I přes tento rychlý příjezd záchranářů se nepodařilo mladého muže zachránit a ten svým zraněním na místě podlehl.

Hasiči vyčkali na vyšetření a zadokumentování tragické nehody policií, a teprve poté bylo možné vyprostit tělo řidiče. Po odvozu těla se hasiči snažili co nejdříve oddělit poškozená vozidla od sebe a uvolnit dopravu frekventované silnice.

Za pomoci lan a navijáku byl po deseti minutách nelehkého vyprošťování částečně uvolněn vrak osobního auta z nárazníku nákladního auta. Silně zdeformované osobní auto museli hasiči na laně doslova odtrhnout z čela liazky. Vrak byl naložen na vozidlo odtahové služby a odvezen.

Silnice byla otevřena asi po dvou hodinách, kdy po celou dobu byla doprava odkláněna na objízdné trasy hlídkami policie.




 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail