hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

18.1.2006

 aktuality


Pomoc hasičů při těžké dopravní nehodě u Třebětic
celkem čtyři zranění, z toho dva těžce, po čelním střetu

Dne 18.1.2006 v 15:27 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při těžké dopravní nehodě u Třebětic.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Holešova s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi Holešovem a Hulínem, u obce Třebětice, došlo k velmi vážné dopravní nehodě dvou osobních aut zn. Suzuki a Chrysler.

Po vzájemném čelním střetu došlo v Suzuki ke dvěma těžkým zraněním a ve vozidle Chrysler ke dvěma lehkým zraněním. Za pomoci hydraulických nůžek hasiči uvolnili prostor středového sloupku dveří a vyprostili dvě zraněné osoby z prvního auta. Ty byly ihned předány do péče lékařů zdravotnické záchranné služby a odvezeny do nemocnice. Další dvě zraněné osoby z druhého vozu byly rovněž odvezeny do nemocnice k vyšetření. Celkem na místě zasahovaly tři vozy zdravotnické záchranné služby.

Po vyproštění zraněných hasiči zajistili vozidla proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po celou dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla vozovka uzavřena. Veškerá doprava byla hlídkami policie odkláněna na objízdné silnice v okolí. Úplné uzavření komunikace trvalo přes hodinu. Později byl uvolněn jeden jízdní pruh a doprava byla regulována kyvadlově.

aktualizováno

Dne 18.1.2006 v 18:32 hod. byli hasiči znovu požádáni o pomoc při dopravní nehodě u Třebětic.

Na místo opět vyjela jednotka profesionálních hasičů z Holešova s jedním zásahovým vozidlem. Znovu došlo k dopravní nehodě dvou osobních aut, která si tentokrát vyžádala pouze naši technickou pomoc. Vozidla byla zajištěna proti požáru, úniku provozních kapalin a hasiči pomohli s uvolněním zablokované komunikace.

Na zasněžené a místy zledovatělé vozovce měli řidiči mnoho problémů a docházelo ke kolizím.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail