hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

20.1.2006

 aktuality


Pomoc hasičů při dopravní nehodě u obce Křekov
zranění dvou dospělých a jedné šestileté holčičky

Dne 20.1.2006 v 17:23 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při dopravní nehodě u obce Křekov.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašských Klobouk s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Křekov a Vlachovice došlo k dopravní nehodě mezi osobním autem Ford Focus Combi a nákladním autem zn. Renault.

Řidič osobního auta nezvládl jízdu na zasněžené vozovce a po průjezdu zatáčkou narazil čelně do nákladního auta v protisměru. Za ním jedoucí další osobní auto se střetu vyhnulo, když řidič včas zareagoval, vozidlo ubrzdil do sněhové bariéry u cesty a nebyl tak dalším účastníkem nehody.

Při samotné dopravní nehodě došlo ke zranění šestileté holčičky, která byla přepravována v osobním autě na zadních sedadlech. Dále došlo ke dvěma lehkým zraněním u řidiče osobního auta na ruce a u spolujezdce v nákladním autě na hlavě. Zranění u dospělých mužů byla ošetřena na místě a nevyžádala si odvoz do nemocnice.

Po příjezdu hasičů a zdravotnické záchranné služby byla zraněná holčička přenesena do sanitky a odvezena do nemocnice ve Zlíně k podrobnější prohlídce. Hasiči zajistili místo nehody proti případnému požáru a úniku provozních kapalin.

Dopravní nehoda zablokovala průjezd mezi obcemi a veškerá doprava musela být odkláněna hlídkami policie na objízdné trasy.
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail