hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

23.1.2006

 aktuality


Velmi rozsáhlý požár osobního auta v obci Kaňovice
požár způsobil škodu přes milion korun

Dne 23.1.2006 v 19:12 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta v obci Kaňovice.

 

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Luhačovic s jedním zásahovým vozidlem, kterou v průběhu zásahu posílilo několik členů místního sboru dobrovolných hasičů bez techniky. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v obci Kaňovice došlo k velmi rozsáhlému požáru osobního auta zn. Mercedes Benz CLK.

 

Před příjezdem profesionálních hasičů se řidič a jeden dobrovolný hasič snažili uhasit požár pomocí dvou ručních hasicích přístrojů, ale vzhledem k jeho rozsahu to nebylo dostatečně účinné. Požár se rychle rozšířil na celé vozidlo.

 

Hasiči přijeli na místo požáru za devět minut od ohlášení. Už při příjezdu hasičů bylo kompletně celé vozidlo v plamenech. Hasiči rozvinuli vodní vedení a požár uhasili. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

 

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Řidič uvedl, že ve vozidle přepravoval svou manželku a dva měsíční kojence. Při jízdě si všiml stoupajícího dýmu pod kapotou vozu. S autem zastavil a manželku s dětmi přeložil do druhého vozu, který jel společně s nimi. Sám zůstal u vozidla a čekal na vyvětrání auta. Dým však neustával, a proto se podíval pod přední kapotou. V motorovém prostoru uviděl jiskření a následně vyšlehly plameny.

 

Nejdříve se řidič sám snažil zastavit kolemjedoucí řidiče, ale ti neměli hasicí přístroje. Podařilo se mu je sehnat až o něco později z nedalekého obchodu se smíšeným zbožím, kde je vyzvedl jeden místní dobrovolný hasič. V té době už vozidlo zachvátil velký požár, který se rozšířil na celý vůz.

 

Požárem bylo vozidlo zcela zničeno. Způsobená škoda byla vyčíslena na 1,1 mil. Kč. Příčinou vzniku požáru je pravděpodobně technická závada na vozidle, jejíž přesné určení je předmětem dalšího odborného zkoumání. Uživatel osobního auta také vyšetřovateli sdělil, že v den vzniku požáru bylo vozidlo v autorizovaném servisu.


 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail