hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

25.1.2006

 aktuality


Další rozsáhlý požár domu v obci Lidečko
stejné směny hasičů řešily další požár v třeskutém mrazu

Dne 25.1.2006 v 11:40 hod. byli hasiči informováni o požáru rodinného domu v obci Lidečko.

 

Na místo vyjely dvě jednotky profesionálních hasičů ze Vsetína a Valašských Klobouk celkem se čtyřmi cisternami, které posílily jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí Lidečko a Horní Lideč. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v místní části Mužíkov došlo k rozsáhlému požáru střechy rodinného domu.

 

Už při příjezdu hasičů byla značná část střechy v plamenech. Hasiči museli znovu překonat nástrahy zimy, ale tentokrát se jim podařilo projet po zasněžené cestě až téměř k domu. V okolí rodinného domu bylo přes jeden metr napadaného sněhu.

 

Hasiči natáhli tři proudy vody a začali s intenzivním hašením. Prioritou bylo zamezit rozšíření požáru na spodní patro a další přistavěný rodinný dům. Hasičům se podařilo požár rychle lokalizovat, ale další tři hodiny trvaly dohašovací a likvidační práce.

 

Hasiči postupně likvidovali požár střechy, který zasáhl i obytné podkroví a část půdy. Požárem poškozené věci museli hasiči vyházet ven a postupně se dostat ke skrytým ohniskům. V zakouřeném domě museli hasiči zasahovat v dýchacích přístrojích a postupně dům také odvětrali. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

 

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Vsetína bylo místo požáru ohledáno. Vyšetřovatel zjistil, že majitel domu byl v době požáru doma. Na požár střechy ho upozornil soused, který uviděl stoupat silný kouř. Požár zničil střechu domu a obytné podkroví s vybavením. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 1 mil. Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit hodnoty nově rekonstruovaného domu ve výši jednoho milionu korun. Příčina vzniku požáru je nadále v šetření s tím, že pravděpodobně půjde o oblast technické závady na elektroinstalaci.

 

V obci Lidečko zasahovaly stejné směny hasičů v neděli 22.1.2006 u rozsáhlého požáru stodoly, kde musely čelit silnému mrazu a dalším překážkám. Celá zpráva - zde.

 

 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail