hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

4.1.2006

 aktuality


Kalamitní stav na Vsetínsku vyžaduje pomoc armády
na místo jede těžká technika s nakladači

Krajské operační středisko Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje, jako řídící složka integrovaného záchranného systému, bylo dnes 4.1.2006 ve 14:00 hod. požádáno oficiálním zástupcem města Vsetína o vyslání armády na pomoc při řešení kalamitního stavu.

Pomoc se má výhradně týkat odklízení sněhu z obcí Vsetín, Karolinka a Velké Karlovice, kde dochází ke špatné prostupnosti komunikací. Odhrnovaný sníh se začal v městech hromadit a překáží při dalším úklidu sněhu, na který už běžná technika nestačí.

HZS Zlínského kraje kontaktoval záchrannou brigádu Armády ČR v Bučovicích, která ještě dnes vyjede na pomoc postiženým obcím. Současně byl do této postižené lokality vyslán řídící důstojník hasičů, který prozkoumá situaci přímo na místě.

V této chvíli může HZS Zlínského kraje konstatovat, že v postižených obcích nejsou hlášeny žádné případy vyžadující pomoc profesionálních záchranářů při ohrožení lidských životů nebo jejich zdraví.

 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail