hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

4.1.2006

 aktuality


Požár střechy sport centra a restaurace v Otrokovicích
rychlá reakce majitelů při vzniku požáru

Dne 4.1.2006 ve 12:28 hod. byli hasiči informováni o požáru střechy restaurace v Otrokovicích.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic se dvěma cisternami, kterou posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Otrokovice. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru střechy dvoupodlažního objektu u autobusového nádraží.

Před příjezdem hasičů se požár snažili uhasit majitelé a dělníci, kteří použili několik ručních hasicích přístrojů. Včasným zjištěním požáru a správnou reakcí zabránili rozšíření požáru a vzniku velkých škod.

Hasiči, kteří přijeli na místo do čtyř minut, si rozvinuli hydrantové vedení z budovy podniku až na střechu a požár dohasili. Postupně byla část střechy odkryta a uhašena i skrytá ohniska požáru pod střešní krytinou. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Vyšetřovatel zjistil, že v objektu došlo nejdříve k zatečení vody ze střechy do vnitřních prostor provozoven. Majitel si na dnešní den přizval soukromou firmu, která mu prováděla opravu netěsnící střechy. Při opravě otevřeným plamenem došlo k požáru, který poškodil střešní krytinu, trámovou konstrukci střechy, dřevěné podbití a část izolací střechy. Zrovna ve chvíli, kdy majitelé dokumentovali škody způsobené vodou s pracovníkem pojišťovny, tak uslyšeli volání ze střechy, že hoří. Bez váhání vzali několik RHP a požár začali hasit. Správnou a rychlou reakcí zabránili velkým škodám a stačili i rychle přivolat na pomoc hasiče. Příčinou vzniku požáru byla nedbalost při opravě střechy. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 60.000 Kč.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail