hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

1.2.2006

 aktuality


Požár osobního auta u obce Zádveřice-Raková

Dne 1.2.2006 ve 21:34 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta u Zádveřic.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/49, u obce Zádveřice-Raková, došlo k požáru osobního auta zn. Fiat Croma.

Už při příjezdu hasičů byla celá přední část vozu v plamenech. Hasiči rozvinuli vysokotlaké vodní vedení a požár byl uhašen. Zásahem se podařilo zabránit rozšíření požáru na celý vůz a ochránit interiér i tlakovou nádrž na plyn. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Řidič uvedl, že vozidlo zakoupil ten den večer a převážel ho domů. Na čerpací stanici v Zádveřicích natankoval a vyjel na Zlín. Po ujetí asi 300 metrů přestal pracovat motor, v přední části vozu se ozvala rána, a proto zastavil u krajnice. Prohlídkou vozidla u předního kola uviděl odkapávající hořící plast, což ho přimělo k okamžitému vytočení linky 150 na mobilním telefonu. Hasiči byli na místě do pěti minut a požár uhasili.

Jako příčina vzniku požáru byla určena netěsnost rozvodu plynu v blízkosti motoru. Při úniku plynu došlo k jeho výbuchu a následnému požáru. Způsobená škoda byla vyčíslena na 10.000 Kč.

Po dobu zásahu hasičů byla zcela omezena doprava na hlavním tahu po dobu asi 15 minut. Po uhašení požáru a ochlazení vozidla byl uvolněn jeden jízdní pruh, ve kterém hlídka policie kyvadlově řídila dopravu.
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail