hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

3.2.2006

 aktuality


Pomoc hasičů při tragické dopravní nehodě u Míkovic

Dne 3.2.2006 v 06:03 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při těžké dopravní nehodě u obce Míkovice.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozidlem, kterou později posílil i protichemický a technický vůz. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním tahu městského obchvatu, ve směru od Kunovic na Uherský Brod, došlo u obce Míkovice k těžké dopravní nehodě.

Po vzájemném střetu dvou osobních vozidel zn. Hyundai Lantra a VW Polo došlo k tragickému úmrtí mladého pětadvacetiletého řidiče ve vozidle VW.

Hasiči, kteří přijeli na místo jako první, poskytli pomoc dvěma zraněným ve vozidle Hyundai a po příjezdu zdravotnické záchranné služby byli odvezeni do nemocnice v Uherském Hradišti.

Při dopravní nehodě došlo k úniku většího množství provozních kapalin z obou vozů, a proto si velitel zásahu vyžádal výjezd protichemického vozidla. Po vyšetření dopravní nehody byla vozovka očištěna i od střepů a úlomků částí aut, které byly rozmetány v širokém okolí. Z vozidla Hyundai se nárazem utrhl celý motor, který odletěl od silnice do vzdálenosti asi dvaceti metrů.

Hlavní silniční tah I/50 byl zcela uzavřen pro veškerou dopravu asi na devadesát minut. Policejní hlídky odkláněly vozidla na objízdné trasy. Místy se tvořily kolony odstavených kamionů, které čekaly na otevření silnice.

V blízkosti této nehody došlo k další dopravní nehodě, a proto se mohlo některým přihlížejícím zdát, že se jedná o hromadný střet více vozů.


 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail