hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

4.2.2006

 aktuality


Úmyslný požár osobního auta v Malenovicích
měsíc odstavené vozidlo zřejmě někomu vadilo

Dne 4.2.2006 v 06:38 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta ve Zlíně, Malenovicích.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic s jedním zásahovým vozidlem, která se právě vrátila ze zásahu v Mysločovicích. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na parkovišti nedaleko kina Květen došlo k požáru zaparkovaného osobního auta zn. Opel.

Před příjezdem hasičů se snažil požár uhasit řidič osobního auta, který jel zrovna kolem do zaměstnání. K hašení použil malý ruční hasicí přístroj ze svého auta. Svým přičiněním zabránil rozšíření požáru na celé vozidlo a uchránil tak značnou část hodnoty vozu.

Hasiči k autu natáhli vysokotlaké vodní vedení a požár dohasili. Vůz byl postupně ochlazen proti dalšímu možnému vzniku požáru a byl odpojen od autobaterie. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů, který se také zrovna vracel z Mysločovic,  bylo místo požáru ohledáno. Vyšetřovatel zjistil, že vozidlo je na parkovišti odstaveno asi jeden měsíc. Vůz měl prázdné tři pneumatiky a okno u řidiče bylo úmyslně rozbito. Vyšetřovatel nevyloučil úmyslné založení požáru uvnitř vozu, a proto na místo povolal policii ČR.

Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 50.000 Kč a případ je nadále ve společném šetření hasičů i policie. Rychlým a správným zásahem obětavého řidiče byly uchráněny hodnoty vozu ve výši 200.000 Kč.

Z minulosti si pamatujeme další případy úmyslně založených požárů osobních aut na stejném parkovišti, které šetřili hasiči i policie.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail