hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

7.2.2006

 aktuality


Požár osobního auta u Zlína, v části Příluky
další požár osobního auta po nedbalosti majitele

Dne 7.2.2006 v 07:33 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta u části Příluky.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že těsně před vjezdem do Zlína došlo k požáru osobního auta Š120 GLS.

Požár byl ve značné míře uhašen před příjezdem hasičů jedním obětavým řidičem, který zastavil a požár hasil práškovým ručním hasicím přístrojem z auta. Tímto jeho zásahem se požár nerozšířil a byly uchráněny další hodnoty vozu.

Hasiči požár dohasili vysokotlakým proudem vody a ochladili některé další části auta proti případnému vzplanutí. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů bylo místo požáru ohledáno. Starší manželský pár uvedl, že při jízdě z Luhačovic do Zlína došlo k požáru v zadní části motorového prostoru a vozidlo zastavilo. Požár poškodil část chladícího systému, jeho rozvodů a zadní osvětlení vozu. Příčinou vzniku požáru byla nedbalost mladého majitele vozu, který chtěl motor chránit před zimou textilií umístěnou do těsné blízkosti výfuku. Po delší jízdě se výfukové potrubí zahřálo a textilii zapálilo. Způsobená škoda byla vyčíslena na 3.000 Kč.

Během zásahu došlo k omezení průjezdnosti na hlavním silničním tahu I/49 z Vizovic do Zlína. Doprava byla řízena kyvadlově hlídkou policie.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail