hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

8.2.2006

 aktuality


Pomoc hasičů při dopravních nehodách v kraji
husté sněžení znovu komplikovalo dopravu

Dne 8.2.2006 v 09:29 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při dopravní nehodě u obce Bohuslavice.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že ve stoupání od Bohuslavic na Doubravy došlo k dopravní nehodě mezi nákladní soupravou zn. Iveco a nákladní autem zn. Mercedes, který převážel na korbě osobní automobil.

Po vzájemném čelním střetu nedošlo k žádnému zranění. Hasiči zajistili vozidla proti úniku provozních kapalin a proti případnému požáru. Dopravní nehoda zcela zablokovala průjezdnost silnicí a vozidla byla odkláněna na objízdné trasy.

Dne 8.2.2006 v 10:23 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při dopravní nehodě na železničním přejezdu ve Zlíně.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem a jednotka profesionálních hasičů ČD z Přerova s rychlým zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k dopravní nehodě mezi osobním autem zn. Toyota a osobním vlakem.

Řidič osobního auta přiznal, že pozdě zareagoval na světelnou a zvukovou signalizaci železničního zařízení a vjel do kolejiště v době, kdy se blížil osobní vlak. Po vzájemném střetu bylo jeho vozidlo odhozeno na sloup železničního zařízení. Při dopravní nehodě nebyl nikdo zraněn. Omezení průjezdnosti železniční tratí trvalo více než dvě hodiny.

Dne 8.2.2006 ve 14:52 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při vyproštění havarovaného autobusu u Rackové.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem a speciálním vyprošťovacím vozidlem. Při příjezdu na místo měli hasiči problémy s průjezdností po zúžené a zasněžené vozovce na Rackovou. Policejní hlídky musely uzavřít cestu, uvolnit dopravu, a teprve poté mohla jednotka dorazit na místo.

Všichni cestující z linkového autobusu byli již venku a byla jim zajištěna náhradní doprava. Hasiči zapadlý autobus vytáhli ze závěje a ten mohl pokračovat v cestě.
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail