hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

9.2.2006

 aktuality


HZS Zlínského kraje podal trestní oznámení za zneužití výjezdu

Ve Zlíně jsme zaznamenali už dva případy zjevného zneužití výjezdu profesionálních hasičů.

Dne 8.2.2006 v 09:36 hod. jsme byli přivoláni do Zlína na ul. Mokrá, kde majitelka rodinného domu pod záminkou praskání zdí žádala výjezd jednotky, ale ve skutečnosti chtěla uklidit sníh ze střechy. Velitel zásahu jí řekl, že dům zkontroluje, ale sníh odklízet nebudeme. Majitelka na to reagovala agresivním slovním útokem, který přešel v psychické vydírání i hysterii. Velitel zásahu zvažoval povolání zdravotnické služby k její medikaci.

Dne 9.2.2006 v 10:00 hod. jsme vyjížděli do Malenovic, kde majitel domu přivolal hasiče na pomoc při odstranění nebezpečného sněhového převisu ohrožující jeho rodinu a další lidi v okolí. Po příjezdu na místo se muž přiznal, že mu ani tak nejde o odstranění nebezpečného sněhu, jako o to, že si chtěl prověřit jestli vůbec hasiči přijedou !!!

HZS Zlínského kraje podal na muže trestní oznámení za zneužití výjezdu záchranářů pro podezření z trestného činu poškozování cizích práv, protože jsme byli úmyslně uvedeni v omyl. Oznámení bylo podáno na Obvodním oddělení Policie ČR ve Zlíně.

Takové zneužití výjezdu profesionálních hasičů je o to smutnější, že v posledních dnech jsme pod tlakem událostí téměř kalamitního sněhového stavu. Velmi závažné je to také z pohledu výjezdů hasičů, protože je nás potřeba na mnoha místech, kde řešíme skutečné život ohrožující události. Plané výjezdy oslabují naši akceschopnost, a pro úmyslné zneužití výjezdu profesionálních hasičů snad ani neexistuje slušný komentář.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail