hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

12.2.2006

 aktuality


Požár osobního auta na plyn v Kroměříži

Dne 12.2.2006 v 17:49 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta v Kroměříži.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozidlem, kterou později posílilo druhé výjezdové vozidlo. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že u Květné zahrady došlo k požáru osobního auta zn. Š 130, s provozem na LPG.

Už při příjezdu hasičů byla zadní část vozu v plamenech. Při požáru v motorovém prostoru došlo k poškození přívodu plynu, který unikal a podporoval hoření. Unikající plyn nechali hasiči pod dozorem vyhořet, přičemž současně byly ochlazovány zbylé části vozu proti poškození a hlavně tlaková nádrž na plyn. Kontrolovaným vyhořením plynu z tlakové nádoby nedošlo k rozšíření požáru na kabinu a přední část auta. Vyhoření plynové náplně trvalo asi dvanáct minut.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů bylo místo požáru ohledáno. Mladý řidič uvedl, že motor při jízdě nepracoval dobře a když projížděl ulicí kolem Květné zahrady, tak si všiml hořící stopy za autem. S vozidlem zastavil u krajnice, vystoupil a požár se rozhořel naplno. Způsobená škoda byla vyčíslena na 10.000 Kč. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na palivovém systému vozu.
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail