hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

17.2.2006

 aktuality


 

Zřícení střechy rodinného domu ve Vítové
starší invalidní manželský pár utrpěl šok

Dne 17.2.2006 v 06:11 hod. byli hasiči informováni o zřícení střechy rodinného domu v obci Vítová.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo ke zřícení střechy rodinného domu.

Při hlášení události na tísňovou linku bylo podezření na zranění obyvatel domu. Na místě však hasiči zjistili, že nikdo z obyvatel nebyl zraněn. Preventivně však na místo přijela zdravotnická záchranná služba, která oba seniory prohlédla.

Starší invalidní manželé utrpěli pádem střechy šok a velitel zásahu na místo povolal psycholožku HZS Zlínského kraje. Ta jim po příjezdu poskytla svou odbornou pomoc a péči.

Jedna polovina střechy zůstala po pádu na půdě a druhá se sesunula vedle zdi domu. Hasiči lopatami odházeli sníh z prostoru půdy, aby nedošlo k dalšímu poškození stropů vodou. Část střechy zůstala nad domem a hasiči z ní odházeli sníh, aby zabránili jejímu zřícení. Obyvatelé domu mají možnost vytápění i jiným způsobem než kamny na tuhá paliva, a proto mohou i nadále v domě zůstat.

Zřícení střechy rodinného domu v obci Branky

Dne 17.2.2006 v 05:00 hod. byli hasiči informováni o zřícení střechy rodinného domu v obci Branky.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo ke zřícení střechy rodinného domu.

Při hlášení události na tísňovou linku bylo podezření na zranění obyvatelky domu. Na místě však hasiči zjistili, že nikdo nebyl zraněn. Místo bylo zabezpečeno proti vstupu nežádoucích osob.
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail