hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

19.2.2006

 aktuality


Pomoc hasičů při vážné dopravní nehodě u Starého Města

Dne 19.2.2006 ve 13:15 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při vážné dopravní nehodě u Starého Města.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v připojovacím pruhu na obchvatu ze Starého Města do Huštěnovic došlo k vážné dopravní nehodě mezi osobním vozem zn. Ford Focus a osobním autem Š Fabia.

Po vzájemném čelním střetu obou vozů se škodovka dostala mimo vozovku na silniční násep a Ford zůstal bez utrženého předního kola na vozovce. Následkem střetu utrpěl řidič fordu lehké zranění, které bylo ošetřeno zdravotnickou službou na místě. Řidička vozu Škoda, s registrační značkou SK, utrpěla vážnější zranění a musela být převezena do nemocnice k vyšetření a další odborné péči.

Řidič fordu uvedl, že přijel od Huštěnovic a do křižovatky najížděl v oparu a mlze, která navíc byla prosvícena silným slunečním svitem. To mu údajně ztížilo orientaci v jízdním pruhu, najel do středu vozovky a po přejetí "zebry" už nestačil včas reagovat a zabránit čelnímu střetu s protijedoucím vozidlem.

Hasiči zajistili obě vozidla proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po vyšetření dopravní nehody policií byla vozovka hasiči uklizena od střepů a úlomků částí vozidel.

Při dopravní nehodě došlo k omezení průjezdnosti na hlavním silničním tahu I/55 v jednom jízdním pruhu. Doprava byla usměrňována hlídkou policie.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail