hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

20.2.2006

 aktuality


Pomoc hasičů při těžké dopravní nehodě u obce Lípa

Dne 20.2.2006 v 09:15 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při těžké dopravní nehodě u obce Lípa.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na silničním přivaděči od Slušovic došlo před křižovatkou k vážné dopravní nehodě mezi dvěma dodávkami a kamionem.

Po vzájemném střetu dvou dodávek narazila jedna z nich do zadního čela návěsu nákladního auta. Zcela zdeformovaná přední maska dodávky uvěznila řidiče v kabině. Ten musel být se zraněním vyproštěn hasiči speciálním hydraulickým zařízením. Hasiči nejdříve odstřihli dveře, odstranili rozbité čelní sklo a pomocí roztahováků a řetězů uvolnili sevření nohou řidiče. Před případným dalším zraněním byl řidič chráněn po celou dobu zásahu dekou.

Po vyproštění byl předán do péče zdravotnické služby a odvezen do nemocnice k vyšetření a hospitalizaci. Po vyšetření dopravní nehody hasiči vozovku uklidili od unikajících provozních kapalin a střepů.

Dopravní nehoda zablokovala příjezd k hlavnímu tahu I/49. Doprava musela být odkláněna do protisměru a na objízdné trasy.


kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail